Lili és Pitypang

Mentsük meg a kiskutyám! – ez a címe Pásztohy Panka új könyvének, amely az ő Pitypang kutyájának és Lilinek a történetét meséli el.

2015. június 17., 16:56

Az óvodából hazafelé tartó kislány, Lili összebarátkozik egy kiskutyával. A zöld kerítés mögött élő Pitypang kidobja neki a labdáját, a kislány pedig megosztja vele a szendvicsét. Egy idő után a kutya már nem várja Lilit, kiderül: beadták menhelyre. A kislány mindent megtesz, hogy örökbe fogadhassa.

– Ez velem is megtörtént – meséli Pásztohy Panka.
Vele is úgy játszott egy kiskutya, hogy kidobta a járdára a labdáját, és ő is örökbefogadott egy kutyát, hazavitt két kóbor macskát.

Pásztohy Panka művészcsaládban nőtt fel, a Magyar Iparművészeti Egyetem animáció szakán végzett, számos gyerekkönyv és képregény került ki a kezei közül.

– Sokat foglalkoztatott a gazdátlan állatok helyzete, hogy százezres nagyságrendben kóborolnak az utcán, élnek menhelyen – mondta el a 168 Órának.

A Pagony Kiadónál most megjelent könyv nem oktatni, hanem elgondolkodtatni akar arról: felelősséggel tartozunk a körülöttünk, velünk élő állatokért.

Tegnap 17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.