Helyreigazítás

2019. február 1., 17:41

Szerző:

Az MTI 2019. január 29-én 14:51 perckor kiadott hírében az újságíró rosszul idézte Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének a beszédét, portálunk pedig ez alapján tévesen számolt be a tárcavezető edelényi látogatásáról. Az MTI január 31-én közölte az alábbi helyreigazítást:

„Kásler Miklós: a nemzet jövőjét az ifjúság alapozza meg

Budapest, 2019. január 31., csütörtök (MTI) - Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 2019. január 29-én, kedden 14.51 órakor kiadott, Kásler Miklós: a nemzet jövőjét az ifjúság alapozza meg című anyagunk 2. bekezdése helyesen:

Az emberi erőforrások minisztere a görögkatolikus egyház Miskolci Egyházmegyéje által fenntartott Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda gyógytestnevelési termének és integrált játszótereinek szentelésén és átadásán megtartott ünnepségen elmondta:– Megérkezésem után, amikor püspökatyával beszélgettünk, azt mondta, hogy ez az alkalom kiváló bizonyítéka annak, hogy milyen eredményesen és szépen tud együtt dolgozni a kormány és az egyház. Mondtam püspökatyának: ez így van kétezer éve. Kétezer évvel ezelőtt ugyanis megváltozott az emberiségnek a története, mert ugyan addig is gyarapodtak az ismeretek, kifejlődtek a művészetek, létrejött az állam, létrejött a hadsereg, utakat építettek az emberek, tapogatództak a spirituális világ felé, de csak földi istenekkel tudták benépesíteni a mennyet. A jó hír kétezer évvel ezelőtt érkezett közénk, és megtudhattuk azt, hogy a Jóisten a saját képmására teremtett bennünket.”

Tegnap 17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.