Áprilisban ezekkel a dinoszauruszokkal sétálhat a Budapest Arénában

2019. április 4., 20:01

Szerző:

Tizennyolc dinoszaurusz élethű mása elevenedik meg a Budapest Arénában 2019. április 19 és 21 között. A legnagyobb eléri a 11 métert, de a kisebbek is óriásnak számítanak emberi léptékkel mérve, a maguk 2 méter fölötti magasságával. 

Nemzetközi hírű tervezők és természettudósok közösen hozták létre azt a 9 nagy, 4 kisebb és 5 bébidinoszauruszt, amelyek a közönségtől néhány méterre sétálgatnak majd a küzdőtéren. A show korosztálytól függetlenül magával ragadó élmény, hiszen lélegzetelállító látványvilágot nyújt, melyből kiderül, hogyan és miért is lehettek a dinoszauruszok a Föld urai.

A show-ban szereplő dinoszauruszok: 

 

Nagy dinoszauruszok: 

 

  • Plateosaurus – 3 m magas és 9,4 m hosszú
  • Stegosaurus – 5,6 m magas és 11 m hosszú
  • Allosaurus – 4,4 m magas és 13,1 m hosszú
  • Brachiosaurus – felnőtt: 11 m magas és 17 m hosszú; fiatal példány: 9 m magas és 14,6 m hosszú
  • Ankylosaurus – 3,6 m magas és 10,4 m hosszú
  • Torosaurus (2) – 3,9 m magas és 9,1 m hosszú
  • Tyrannosaurus rex (2) 7 m magas és 12,8 m hosszú

 

Kisebb és bébidinoszauruszok:

 

  • Utahraptor (2) – 2,5 m magas és 4,3 m hosszú
  • T-Rex bébi – 2,1 m magas és 4,3 m hosszú
  • Liliensternus – 2,3 m magas és 4,9 m hosszú

 

A világ több mint 250 országában, összesen több mint 9 millió ember látta a SÉTA A DINOSZAURUSZOKKAL – AZ IGAZI ÉLMÉNY előadást, a világ legnagyobb és legnagyszerűbb dinoszaurusz showját, amely most új látványelemekkel gazdagodott.

A program 2019. április 19-21 között látható a Budapest Arénában. Jegyeket ide kattintva lehet vásárolni.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.