A Rómeó és Júliával tér vissza a fenékcsapkodással vádolt Kerényi Miklós Gábor

2019. április 16. 11:28 - szerző: 168 Óra

„Hát érdemes volt! Fojtogat a sírás. Érdemes volt küzdeni, harcolni, a nyilvánosság elé lépni, vállalni sok-sok kockázatot! Megérte! Megvannak a szerződések, minden egyértelmű és világos: A darab bemutatásának 15. évét ünneplő előadás 2019. szeptember 14.-én lesz az Arénában, hogy egy igazán ütős, sztárokban és ifjú tehetségekben gazdag szereposztással újra győzzön a Rómeó…" – írta a Facebookon a zaklatással vádolt rendező, Kerényi Miklós Gábor:

„Ilyen alkalmak mindig megkövetelnek némi önvizsgálatot.Mit szeretnék, mi a célom, vannak e válaszaim az élet és a világ számos problematikus kérdésére? Mindenkit megnyugtathatok. Az elmúlt másfél-két év igencsak alkalmas volt töprengésre és szembenézésre. Szembenézésre magammal, no meg azzal a helyzettel, amibe taszítottak" – tudatta az Operettszínház egykori művészeti vezetője.

Kerényi körül 2017 novemberében tört ki a botrány, amikor Marosi Ákos színész megnevezte, ki volt az, aki még a kilencvenes években molesztálta, egy vállfával el akarta fenekelni őt. A rendezőt tavalyl áprilisban rúgták ki az Operettből.

A Rómeó és Júlia mellett Kerényi rendezi Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója felkérésére a Demjén Ferenc életművéből készülő musicalt is.

(444 nyomán)