Marton László után Kerényi Miklós Gábor is újra rendezhet

2019. március 4. 10:18 - szerző: 168 Óra

Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója felkérésére Kerényi Miklós Gábor rendezi a Demjén Ferenc életművéből készülő musicalt – tudta meg a Blikk.

Kerényi Miklós Gábort korábban szexuális zaklatással vádolták, emiatt távoznia kellett a Budapesti Operettszínházból. Volt olyan beosztottja, akit vállfával fenyített meg, ezt Kerényi is elismerte. A belső vizsgálatot feljelentés és bizonyítékok nélkül zárták le, a rendező mégsem dolgozhatott tovább a színházban. Azóta itthon nem kapott munkát, ezért a Pintér által felajánlott munka mentőöv lehet számára.

Kerényi Miklós Gábor
Fotó: Youtube

Pintér megerősítette a lapnak, hogy Kerényi rendezi majd A Szabadság vándorai musicalt. Korábban már dolgoztak együtt, és a színész tisztában van azzal, hogy választása sokakat megdöbbenthet.

– Számomra fontos a megbocsátás. Ez a jézusi tanítás az egyik legnemesebb, amelyet az életünkben alkalmazhatunk. Szeretnék Kerényi Miklós Gábornak valódi lehetőséget adni, hogy átadhassa a csodát, amelyre képes

– jegyezte meg Pintér Tibor.

Kerényi Miklós Gábor a lapnak azt nyilatkozta, hogy szeretné lezárni a történteket.

– Senki nem várhatja el, hogy egy életre eltiltsanak a foglalkozásomtól. Nem vagyok semmiféle pozícióban, csak rendezek, mert az egy jó dolog

– szögezte le a rendező.

Nemrég az váltott ki indulatokat, másfél évvel azután, hogy Marton Lászlónak szintén zaklatási vádak miatt távoznia kellett a Vígszínházból, Veszprémben újra rendez. Oberfrank Pál színházigazgató a döntést azzal indokolta, hogy Marton jó szakember és szükség van a szakmai tudására.