Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

1915-ös Csárdáskirálynőt rendez az Operettben Vidnyánszky Attila

2019. május 22. 12:45 - szerző: MTI

A Csárdáskirálynő lesz az első bemutató a jövő évadban a Budapesti Operettszínházban. Az új ciklus első évadának műsortervét Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a teátrum keddi budapesti sajtótájékoztatóján ismertette 

Kálmán Imre operettjét Vidnyánszky Attila rendezésében tűzik műsorra és először a Budapesti Nyári Fesztivál keretében, a Szabad Tér Színház és a Budapesti Operettszínház közös bemutatójaként a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható júliusban és augusztusban. Az Operettszínházban szeptember 6-tól játsszák, a főbb szerepekben hármas szereposztásban. 

A főbb szerepekben Csuha Lajos/ Dézsy Szabó Gábor, Felföldi Anikó/ Siménfalvy Ágota, Vadász Zsolt/ Bakos-Kiss Gábor, Szendy Szilvi/ Bojtos Luca/ Bódi Barbara, Fischl Mónika/ Lévai Enikő/ Kiss Diána, Laki Péter/ Erdős Attila/ Dénes Viktor látható.

Vidnyánszky Attila arról beszélt, hogy először rendez operettet, így számít a művészek segítségére. Mint mondta, előadásukban egy eltűnt, alig volt világot idéznek meg, ahol győzedelmeskedik a mindenható szerelem. "Megpróbáljuk a lelkét megfogni ennek a világnak és arról is beszélni, hogy hogyan tűnik el" - mondta, hozzátéve: az első világháború időszakáról úgy beszélnek, hogy gondolataik mára is érvényesek. A monarchia hangulatára asszociálunk sok humorral, játékkal, szenvedéllyel, elegánsan és fájó szívvel az eltűnt világ kapcsán – mondta.

Pfeiffer Gyula főzeneigazgató arról beszélt, hogy munkájuk során visszatérnek az 1915-ös ősbemutató anyagához. Visszaállították az eredeti Gábor Andor-féle szöveget, a koncepció szerint

az 1915-ös előadás reprodukcióját mutatják be.

A Csárdáskirálynő koreográfusa Bozsik Yvette.