Putyin: Ha igaz lenne, hogy ők mérgezték meg Navalnijt, akkor már nem élne

Minek is akarná kivégezni őt Oroszország.

2020. december 17., 13:12

Szerző:

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint az amerikai titkosszolgálatok anyagait használták fel abban a nemzetközi újságírói oknyomozásban, amely arra az eredményre jutott, hogy Alekszej Navalnij ellenzéki politikust az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) emberei mérgezték meg.

Putyin csütörtöki éves sajtótájékoztatóján azt mondta, az anyag publikálása azt jelenti, hogy a "berlini klinika páciense" élvezi a külföldi szakszolgálatok támogatását.

"Minek megmérgezni, kinek kell ő?" - mondta Putyin, hozzátéve: ha ezt akarták volna elérni, be is végezték volna az ügyet. Emlékeztetett rá, hogy Navalnijt a felesége első kérésére kiengedte az országból.

Bevált politikai trükknek nevezte, hogy valaki az első számú vezetőt vádolva az ő szintjére próbálja felemelni saját jelentőségét.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.