Felkavaró videó: pénzt ígértek egy hajléktalannak, ha megüthetik, és meg is ütötték

2019. november 20., 14:47

Szerző:

Eszméletlenül terült el a földön egy spanyol hajléktalan férfi, akinek azt ígérte egy csoport, hogy fizetnek neki, ha megüthetik – írja a Bors.

A 35 éves Pedro néven ismert férfinak öt eurót (1600 Ft) ajánlottak fel azért, hogy behúzzanak neki egyet. Az incidensről egy videófelvétel is felkerült az internetre, amit először egy canarioenjaula nevű felhasználó tett közzé a Twitteren.

Tud valaki segíteni, hogy megtaláljuk ennek a felelősét? – írta felháborodva a videóhoz. Szerinte ugyanis elfogadhatatlan, hogy valaki egy nehéz helyzetben lévő emberrel ilyet megtehet.

A rendőrségnek sikerült megtalálnia Pedrót, aki nem akar eljárásit indítani az ügyben. „Felajánlották a pénzt, ha megüthetnek, én pedig belementem. Valóban elájultam, de megkaptam a pénzemet, így minden rendben van" – mondta a hajléktalan.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.