Videó arról, ahogy ököllel arcon vágja az őt tojással megdobáló tinédzsert a szélsőjobbos szenátor

2019. március 16., 12:56

Szerző:

Éppen sajtótájékoztatót tartott az új-zélandi terrortámadással kapcsolatban a szélsőjobboldali ausztrál szenátor, Fraser Anning, amikor rasszista kijelentései miatt egy fiatal tojással fejbe verte - szúrta ki a videót az Index. 

Fraser Anning ausztrál szenátor korábban azzal hívta fel magára a világ figyelmét , hogy népszavazást kezdeményezett arról, hogy a kormány térjen vissza a fehér Ausztrália politikájához, aminek lényege, hogy kizárólag európai gyökerű bevándorlókat engedjenek bevándorolni az országba. Anning volt, aki „végső megoldást” is sürgetett a muszlimokkal szemben. 

A terrortámadás utáni sajtótájékoztatón azt mondta, szerinte leginkább a muszlimok tehetnek az erőszakról, és nem az ausztrál származású elkövető, aki állítása szerint „a fehér faj megmentése miatt gyilkolt mecseteknél.”

Az eseményt megzavarta egy 17 éves fiatal, aki egy tojással fejbe verte a szenátort, aki válaszul ököllel arcon ütötte a fiút, akit ezután többen a földre vittek. A Guardian videóján látszik, hogy a fiút később rendőrök vezették el:

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.