A születésnapján indult gyilkolni, belehalt a sérüléseibe a 16 éves kaliforniai iskolai lövöldöző

2019. november 16., 08:55

Szerző:

Belehalt az öngyilkossági szándékkal saját magának okozott sérüléseibe Nathaniel Berhow, a csütörtöki kaliforniai iskolai lövöldözés elkövetője.

A lövöldöző, aki a Santa Clarita-i Saugus High School diákja volt, csütörtökön helyi idő szerint reggel támadt iskolatársaira. Elmenekült, de megtalálták, s akkor derült ki, hogy a fején megsebesítette magát a saját fegyverével. Csütörtök estig egymásnak ellentmondó jelentéseket tettek közzé az áldozatokról. Végül kiderült, hogy az alig egy percig tartó ámokfutásnak két halálos áldozata volt - egy 14 éves fiú és egy 15 éves lány -, hárman sebesülésekkel még mindig kórházban vannak, és a negyedik sebesült az elkövető volt, aki másnap meghalt.

Los Angeles megye seriffje, Alex Villanueva pénteken este sajtókonferencián jelentette be a feltételezett elkövető halálát. Nyilvánosságra hozta, hogy a diákot Nathaniel Berhownak hívták, és éppen a 16. születésnapján követte el tettét. A revolverből az utolsó lövést önmagára adta le.

Nathaniel Berhow

Nem volt magányos, az édesanyjával élt, miután az édesapja 2017-ben betegségben elhunyt, és kiegyensúlyozott, vidám tinédzserként ismerték. – Mindenkit, aki ismerte, sokkoltak a történtek - fogalmazott a seriff.

A nyomozók egyelőre a tragédia lehetséges okait kutatják, részletekbe menően átvizsgálják Nathaniel Berhow családi hátterét, baráti körét, a közösségi médiában közzétett bejegyzéseit. A seriff az újságíróknak elmondta: az eddigi vizsgálatok arra már fényt derítettek, hogy a diák nem kifejezetten valakit akart agyonlőni, hanem vaktában lövöldözött. Áldozatai nem az osztálytársai vagy a barátai voltak.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.