Újabb botrány a műkorcsolyázók világában – Azzal vádolják az amerikai Mariah Bellt, hogy szándékosan megvágta riválisa lábát

2019. március 22., 11:40

Szerző:

Évtizedekkel a Tonya Harding-botrány után újabb csúnya eset rázta meg az amerikai műkorcsolyázók világát. Harding akkor vált világszerte ismertté, amikor kiderült, férje bérelte fel azt a férfit, aki ellenfele, a szintén az olimpiai csapattag Nancy Kerrigan lábát eltörte egy viperával, nem sokkal az 1994-es ötkarikás játékok előtt.

A mostani eset március 20-án történt a műkorcsolya világbajnokság egyik edzésén. A 22 éves amerikai Mariah Bell és a koreai Lim Eun-Soo voltak a jégen, amikor előbbi állítólag szándékosan megrúgta ellenfelét, felszakítva lábát.

Bell csapata tagadja a szándékosságot, és a korcsolyaszövetség sem talált bizonyítékot rá, Eun-Soon koreai edzője azonban azt nyilatkozta, hogy az amerikai régóta zaklatja Lim Eun-Soont, és a mostani eset sem lehetett véletlen, mert Bell hátulról közelített a pálya szélén korcsolyázó társához.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.