Tömegbe zuhant egy kisrepülőgép Németországban, hárman meghaltak

2018. október 14., 20:57

Szerző:

Legalább három ember vesztette életét Németország Hessen tartományában, ahol egy egy motoros Cessna gép csapódott az emberek közé - írta a hvg.hu a BBC híre alapján.

Szemtanúk szerint a Fulda közelében bekövetkezett baleset előzménye az volt, hogy a Cessna egy elvétett leszállási kísérlet után újra a magasba akart emelkedni, ám beleakadt a repülőtér kerítésébe, és az ott lévő közé zuhant. A BBC beszámolója szerint két felnőtt és egy tízéves gyerek meghalt, s legalább nyolcan megsebesültek.

A baleset oka egyelőre nem ismert, az időjárási körülméynek jók voltak, sütött a nap, és nem fújt erős szél. A gépen ülő négy ember túlélte a zuhanást, őket kórházban ápolják.

A baleset a térség legmagasabb csúcs, a Wasserkuppe közelében következett be. A Wasserkuppe a könnyű repülők és a siklórepülők egyik kedvenc helyszíne.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.