Terrorizmussal is megvádolták az új-zélandi mecsetekben imádkozó embereket lemészárló, szélsőjobboldali férfit

2019. május 21., 12:54

Szerző:

50 rendbeli gyilkosság és 39 rendbeli gyilkossági kísérlet után terrorizmussal is megvádolták a christchurchi merénylőként hírhedtté vált Brenton Tarrantet - írja a Guardian.

A férfi március 15-én válogatás nélkül kezdett lövöldözni az imádkozó emberekre az új-zélandi Christchurch városában két mecsetben. 51 embert megölt és legalább 20-at megsebesített.

A 28 éves ausztrál férfit a rendőrök nem sokkal az eset után elfogták. A szélsőjobboldali Brenton Tarrant egy 74 oldalas kiáltványban a nyugati világot megszálló muszlimokat tette felelőssé a fehér faj szisztematikus kiirtásáért. Példaképe a norvég tömeggyilkos, Anders Breivik volt. Tarrant élőben közvetítette az interneten a támadást.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.