Teljesen megváltozik a Facebook hírfolyamunk – komoly bejelentést tett Zuckerberg

2018. január 12., 09:25

Szerző:

A közösségi oldal alapítója, Mark Zuckerberg saját oldalán jelentette be, hogy nemsokára cégek, brandek és a sajtótermékek posztjai helyett újra az ismerőseink, barátaink, családtagjaink bejegyzéseit fogjuk többször látni. De azokból sem mindent – írja a BBC.

A lájkvadász kaja és cuki állatos fotók most kicsit háttérbe szorulnak majd
Fotó: Unsplash

A Facebook újítása az aktív tartalomra helyezi majd a hangsúlyt, ami azt jelenti, hogy azok a bejegyzések kerülnek előtérbe amiben sok a komment, vagyis ami körül párbeszéd van és amik olvasmányosabbak.

Ez azt is jelenti, hogy háttérbe szorulnak majd azok a posztok, amiket mindenki csak lájkol, de nem beszél róla (ilyenek a cuki állatos videók és mémek is).

A cég mindezt azért teszi, mert szeretné, ha az oldal eredeti célját szolgálná, azaz összekötne embereket, segítené a kapcsolatok fenntartását. Zuckerberg azt is mondta, hogy csapata felelősséget érez az emberek jólétéért, jó közérzetéért.

Mostantól a nyilvános bejegyzések akkor kerülhetnek előtérbe, ha elősegítik a közösség közötti interakciót. Ugyanez vonatkozik az élő videókra is.

Zuckerberg azt látja, hogy ezzel a lépéssel maguknak, mint cégnek ártanak, mert a felhasználók talán kevesebb időt töltenek majd az oldalon, de az az idő értékesebb lesz.

Sokak szerint a lépés nem véletlen, hiszen a Facebook végre belátta, hogy hatalma mekkora felelősséggel jár. Az amerikai választásokat követő orosz befolyásolási botrány óta a Facebook is középpontban volt mint az álhírek rohamos terjesztésére szolgáló platform. Ezen akart már egy ideje Zuckerberg változtatni. Úgy tűnik, most neki is kezdett.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.