Negatív lett a Szijjártóval érintkező kambodzsaiak koronavírustesztje

Úgy tűnik, nem adta tovább a vírust Kambodzsában Szijjártó Péter külügyminiszter. Minimum 628 olyan embert teszteltek a vírusra, aki érintkezésbe lépett az országba látogató delegációval, de az egészségügyi minisztérium szerint egyikük sem fertőzött.

2020. november 5., 06:53

Szerző:

A délkelet-ázsiai országban eddig egy halálos áldozata sincs a vírusnak, és mindössze 292-en fertőződtek meg az elmúlt időszakban. Közülük 286-an már teljesen fel is épültek.

Szijjártó Péter keddi egynapos látogatásán több vezető kormánytaggal is tárgyalt, akik elővigyázatosságból karanténba vonultak, amikor megtudták, hogy a külügyminiszter Bangkokban pozitívra tesztelt.

(MTI)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.