Szétmarcangolt egy 69 éves férfit a medve a legelőn, a családja talált rá a holttestére

2019. május 7., 14:30

Szerző:

Emberre támadt a medve hétfő este Vrancea megyében, a 69 éves férfi belehalt a sérülésekbe – írja az Agerpres nyomán a Maszol.

A medvetámadás Vizantea-Livezi községben történt. Dragoş Ciobotaru polgármester közlése szerint a férfi délután kiment dolgozni a falu határában levő legelőre, és mivel nem tért haza, este a családtagjai és a szomszédok elindultak a keresésére. A legelőn leltek rá, csupa vér volt, és a kiérkezett mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A nyomok alapján következtettek arra, hogy medve támadt rá. A holttestet törvényszéki orvostani vizsgálatnak vetik alá, a rendőrség nyomoz – írja a lap.

Romániában legutóbb Hargita megyei Kőrispatakon ölt embert a medve. A részeg férfi a rejtekhelyén zaklatta a bocsos állatot, amely végül halálra marcangolta.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.