Szánkóbalesetben meghalt egy fiatal magyar nő Ausztriában

2020. január 20., 15:15

Szerző:

Életét vesztette egy 25 éves magyar nő az ausztriai síparadicsomban, Vorarlbergben - szúrta ki a Blikk a Kronen Zeitung hírportál cikkét.

Az osztrák lap a rendőrségi közlemény alapján azt írja, hogy a nő - aki szezonmunkásként dolgozott Ausztriában - két barátjával együtt szánkózott, többször is lecsúsztak a bürsenbergi Einhornbahn II pálya meredek lejtőjén éjjel. A nő barátai éjfél előtt bementek felmelegedni az egyik vendéglátóhelyre, majd később megpillantották kolléganőjük gazdátlan szánkóját a pályán. Rögtön társuk keresésére indultak, és 20 perccel később megtalálták a holttestét a sífelvonó egyik oszlopa melletti árokban.

A rendőrség elsődleges adatai szerint a balesetet az okozta, hogy szánkójával kicsúszott a pályáról, majd fejjel nekicsapódott a sífelvonó tartópilléren található létrának.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.