Svédországban felfüggesztik az ingyenes tesztelést

Stockholmban négy napra felfüggesztik az ingyenes otthoni koronavírus-tesztek kiszállítását a rendszer túlterheltsége miatt - közölték a svéd hatóságok vasárnap.

2020. november 2., 06:33

Szerző:

A skandináv ország lakosai már nyár óta interneten rendelhetnek olyan ingyenes készletet, amelynek segítségével az otthonukban is elvégezhetik a vírustesztet. Ez nagyon népszerűnek számít, ezért meglehetősen feltorlódtak mostanra a megrendelések. Jelenleg mintegy 16 ezren várnak kiszállításra a fővárosban.

"Az otthoni teszteket rendelő emberek száma olyan élesen megemelkedett, hogy várólista alakult ki, amelyet le kell dolgoznunk" - írta közleményében az illetékes szerv.

Kiemelték, hogy ez semennyiben nem érinti az egészségügyi ellátórendszerben a páciensek és a dolgozók, illetve az idősotthonok lakóinak tesztelését.

Svédországban a növekvő esetszám miatt az utóbbi hetekben szigorítottak a fizikai távolságtartásra vonatkozó ajánlásokon.

(MTI)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.