A migráns-inváziótól rettegő társaság elüldözte Gyergyóditróból a két Srí Lanka-i péket

2020. január 29., 09:08

Szerző:

A közhangulat és az őket ért fenyegetések miatt elköltözött Gyergyóditróból az a két Srí Lanka-i pék, akik miatt migránspánik alakult ki a Hargita megyei községben. A hangulat napok óta feszült volt, miután a településen a munkaerőhiány miatt a két Srí Lanka-i pékmestert alkalmazták vendégmunkásként.

A pékség tulajdonosa hiába mondta, hogy a két férfi nem akar letelepedni, a helyiek egy része egy „Migráns mentes ditrot akarunk” nevű zárt csoportban szervezkedik a Facebookon.

Az erdélyi Magyar Televízió is forgatott a településen, és kiderült, hogy a két munkavállaló a napokban inkább a közeli Gyergyószárhegyre költözött.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.