Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Kirúgtak egy rendőrt, aki megírta: a felettesei nyomást gyakoroltak rá, hogy minél többet bírságoljon a kijárási korlátozás alatt

2020. május 19. 16:44 - szerző: 168 Óra

Egy hónapig viselhette az egyenruhát egy Temes megyei rendőr azután, hogy április 11-én egy Ludovic Orban román miniszterelnökhöz címzett nyílt levélben arra panaszkodott: egyes rendőri vezetők nyomást gyakoroltak a beosztottaikra annak érdekében, hogy minél több bírságot osszanak ki a szükségállapot idején érvényes kijárási korlátozások megsértése miatt – írja a kolozsvári Főtér.

A román sajtóban Kovacs Valerként emlegetett – így vélhetően Kovács Valérról van szó – szakszervezeti vezető is volt, ebbéli minőségében fordult a miniszterelnökhöz.

A felettesei egy jó hónapig vártak, majd május 13-án menesztették.

Konkrét okokat nem neveztek meg, csupán általánosságokról beszéltek, azt állítva, hogy kivizsgálták 2019-es és 2020-as tevékenységét, amely nyomán hat alkalommal kapott szankciót fegyelmi vétség miatt.

Kovacs viszont azt mondja: menesztése idején éppen betegszabadságon volt, a fegyelmi eljárás során pedig nem kapott lehetőséget a védekezésre.