Öngyilkos lett munkahelyén egy aradi börtönőr

2019. október 20., 13:58

Szerző:

Az aradi börtönben, szolgálati időben vetett véget életének egy börtönőr vasárnap hajnalban. A 46 éves férfi saját fegyverével lőtte főbe magát– írja a Főtér.

Kollégái találtak rá holttestére hajnali négykor a börtön egyik ellenőrzőpontjánál. Munkatársai értesítették a rohammentősöket, de az orvosok csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Képünk illusztráció
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A börtönőr 1999 óta dolgozott büntetés-végrehajtási intézetekben. A protokollnak megfelelően, a fokozott stressz miatt minden börtönőr időszakonként átesik egy pszichológiai vizsgálaton, amely során megvizsgálják a lőfegyver viselésére való alkalmasságot is. Az öngyilkos őr legutóbb 2018 novemberében járt felülvizsgálaton, akkor alkalmasnak találták.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.