Be akartak vinni két embert Zágonybárkányból, erre az egyik lábon lőtte a rendőröket

2020. november 6., 13:53

Szerző:

Romániában, a Kovászna megyei Zágonybárkányon (Barcani) egy beadvány ügyében beidéztek két férfit – apát és fiát – az őrsre.

Már ekkor meglehetősen agresszívan viselkedtek, elkezdték rángatni az örs vezetőjének egyenruháját, majd az egyikük ököllel is megütötte. A helyzet elfajulását egy másik rendőr akadályozta meg egy könnygázspray-vel.

A rokonok ekkor elmenekültek, ded élután több rendőr is kiszállt hozzájuk, hogy előállítsa azt, aki bántalmazta a kollégájukat.

Ebből aztán még nagyobb baj kerekedett: az érintett nem hogy nem akart velük menni, de egy pisztollyal lövöldözni is kezdett – meg is sebesített két rendőrt a  lábán -, beszámolók szerint az egyik rendőr szolgálati fegyverét vehette el.

Végül persze sikerült őrizetbe venni a delikvenseket – írta a Főtér.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.