Robbanás volt a Borussia Dortmund buszán

2017. április 11., 20:57

Robbanás történt kedd este a németországi Dortmundban a Borussia Dortmund (BVB) labdarúgó-csapatot szállító buszon – közölte a csapat a Twitteren. A dortmundi rendőrség közleménye szerint ugyanakkor nem a buszon, hanem a busz mellett történt a robbanás, röviddel 19 óra után. A busz szélvédői berepedtek, egy ember megsérült.

Fotó: MTI / AP / DPA / Carsten Linhoff

Sajtóértesülések szerint nem egy, hanem három robbanás történt, és megsebesült a csapat egyik védője, Marc Bartra. Sem a csapat, sem a rendőrség nem erősítette meg ezt. A csapat annyit közölt, hogy egy játékos sérült meg.

A robbanás miatt a Monaco elleni Bajnokok Ligája negyeddöntős mérkőzésüket szerda kora estére halasztották.

„Az incidens kevéssel az után történt, hogy csapatunk busza a szállodából elindult a stadionba. A busz két helyen sérült meg. Egy játékosunk szenvedett sérülést, ő jelenleg kórházban van” – írta közleményében a Borussia.

A támadás egyértelműen a csapat ellen irányult, de egyelőre nem tudják, hogy mi volt a merénylet indítéka, és nem terrortámadásként, hanem emberölési kísérletként tekintenek rá – közölte később a rendőrség.

Sandra Lücke ügyész pedig bejelentette, hogy a megtámadott busz közelében egy levelet találtak, amelyet szövege szerint az elkövető vagy elkövetők írtak, de – mint az ügyész hozzátette – a hitelességét ki kell vizsgálni. Többet nem árult el a levélről.

2024. április 30., 15:44

Hamarosan kezdődik a Rafah elleni támadás, a háborús célokban nincs változás - közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a harcokban elesettek és a Hamász által elrabolt emberek családtagjaival kedden.