Robbanás történt egy Ikeánál, azonnal kiürítették

Kiürítette a holland rendőrség az eindhoveni Ikeát, miután kisebb robbanás történt egy kukában az üzlet mellett - jelentette a Radio Netherlands Worldwide. A robbanásban senki sem sérült meg.

2011. május 31., 17:46

A robbanás tegnap este fél hét tájban történt - írja híroldalán a holland rádió, amely szerint a bombaszakértők szinte azonnal a helyszínre értek és mentőkocsik is kivonultak az Ikea áruházhoz - írta a

hvg.hu.

Nem tudni, hányan tartózkodtak az üzletben a robbanáskor, mint ahogy azt sem, pontosan mi robbant fel a szemetesben. Két évvel ezelőtt, 2009 márciusában szintén kiürítettek egy Ikea-üzletet Amszterdamban egy bombafenyegetés miatt, amellyel kapcsolatban később egy nőt le is tartóztattak.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).