Halászok találhatták meg az eltűnt indonéz repülőgépet

Négy perccel felszállás után már eltűnt a radarról.

2021. január 9., 14:21

Szerző:

 

Feltehetőleg a szombaton eltűnt indonéz utasszállító repülőgép roncsait találták meg a Jáva-tengeren – írja az MTI..

Az indonéz légi irányítók előtte elvesztették a kapcsolatot a belföldi viszonylatban közlekedő utasszállító repülőgéppel, amelynek 62 ember volt a fedélzetén. A Sriwijawa légitársaság Jakartából a borneói Pontianakba közlekedő, Boeing 737-500 típusú gépével négy perccel a fővárosból való felszállás után szűnt meg a kapcsolat.

A feltételezett roncsokra halászok hívták fel a figyelmet, és a Basarnas nevű szolgálat emberei siettek a helyszínre, amely Jakartától északra található a Jáva-tengeren. A szolgálat szóvivője hangsúlyozta: nem erősítheti meg, hogy a gép roncsait találták meg.

A tengeren dolgozó halászok azt állítják: látták, ahogy a gép villámként csapódott be a tengerbe, majd felrobbant.

A repülő 26 éves volt, ami önmagában nem lenne probléma, ám Indonéziában viszonylag gyakoriak a balesetek a biztonsági előírások be nem tartása miatt. Egy ideig nem is repülhettek be indonéz gépek az EU-ba.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.