Lebukott a Facebookon, kirúgták a rendőrkapitányt, aki a kijárási korlátozás alatt elment a hegyekbe bulizni a haverjaival

2020. május 14., 11:10

Szerző:

Búcsút mondhatott a tisztségének Alin Câmpean, a Kolozs megyei Dés rendőrkapitánya, miután kiderült: még áprilisban a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozást megszegve a cimboráival egy hétvégi házban mulatozott a hegyekben. oengedte ki a rendfenntartás nehézségei miatt felgyülemlett fáradt gőzt.

Câmpean úgy bukott le, hogy a törvénytelen kiruccanásról fénykép készült, amelyet egyik  ismerőse kitett a közösségi oldalára. A bejegyzést gyorsan törölték, de addigra már késő volt. A kapitány később újabb trükkel ptóbálkozott: azt hazudta, hogy a kép még tavaly készült, persze nem hittek neki.

A szerdán zárult belső vizsgálat eredményeképpen Alin Câmpeant leváltották – írta a kolozsvári Főtér.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.