Összeomlottak a Ryanair miatt Olaszországban rekedt gyerekek, az ígért busz sem érkezett meg

2018. október 30., 18:34

Szerző:

Saját költségre fizettek egy éjszakát egy négycsillagos hotelben azok a Ryanair-károsultak, köztük fiatal gyerekek, akik nem tudtak hazautazni a hétfő délelőtti menetrend szerinti géppel. Tizenkét magyar utas, kislányok és szüleik ragadtak Olaszországban, a gyerekek összeomlottak a reptéren – írja a hvg.hu.

Fotó: MTI/Földi Imre

A Milánóhoz közeli Bergamóban szállt volna fel a Ryanair budapesti járata hétfő délelőtt, de törölték a járatot. A portál kedden elérte a csoport egyik kísérőjét, éppen Milánóba buszoztak, hogy vonatra szálljanak. A tervük az volt, hogy onnan Bécsbe utaznak vonattal, majd onnan a családtagok segítségével hazaautóznak Budapestre.

A zömében 10-13 éves lányok és szüleik egy táncvilágbajnokságra mentek ki Bergamóba. Miután a csapat járatát törölték, más járatok sem tudták őket elvinni. A 40 fős csapat egy része hazajött a délutáni Ryanair mentesítő géppel, de a másik részük nem tudott erről a lehetőségről. A későbbi mentesítő járatot aztán a Ryanair lemondta, a hvg.hu-nak nyilatkozó anyuka azt mondta, úgy tudják, sztrájk és az ítéletidő miatt.

Közben a légitársaság felajánlott egy buszos hazatérési lehetőséget. Buszjegyeket vettek, de az ígért járat nem érkezett meg hétfő este 18:30-ra.

A milánói magyar konzulátus amúgy is lebeszélte őket, hogy felszálljanak a buszra a kritikus időjárás miatt.

Ezért ott maradtak a reptéren. A készpénz elfogyott, a mobilok elkezdtek merülni, az esőben mindenki megázott. Ezért egy négycsillagos hotelben kellett egy éjszakát tölteniük, amit az egyik kísérő férje fizetett, ez jó 220 ezer forintos pluszkiadást jelentett. A kislányok hétfő estére már összeroppantak, sírtak a reptéren.

Egyelőre kérdéses, hogy mit fog megtéríteni a Ryanair, amely legutóbb úgy változtatta meg az üzletszabályzatát, hogy a reklamálóknak egyenesen Írországban kell panaszt benyújtaniuk.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).