Óriási hajó roncsolta szét a gátat Párkánynál, a kapitány megszökött, a várost árvíz fenyegeti

2019. május 28., 14:17

Szerző:

Nekiütközött egy hajó a hétvégén a gátnak a Dunán, a védmű Párkányt (Stúrovo) óvja az árvizektől. A közel 70 méter hosszú hajó ismeretlen okok miatt letért a kijelölt útvonaláról, ekkor történt a baleset.

A hétvégén olyan magas volt a Duna vízállása, hogy a víz elöntötte a töltés egy részét. A tvnoviny.sk úgy tudja, a hajó kapitányának az ütközés után

sikerült megfordulnia, és továbbhajózott, a történteket pedig nem jelentette.

Baljós fellegek gyülekeznek Párkány fölött
Fotó: Youtube

Fekete György, a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat komáromi igazgatója elmondta, hogy az anyagi kár eléri az 50 ezer eurót, hiszen a töltést újra kell építeniük. Méghozzá gyorsan, mert nem tudni, hogy a napokban mekkora  árhullám érkezik a Dunán. A víz a Párkányhoz közeli falvakat is fenyegetheti – írja a Parameter.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.