Államalapítóként fogadták Orbán Viktort Tusnádfürdőn

2019. július 26., 19:42

Szerző:

A miniszterelnök Facebook-oldalán péntek este jelent meg az a videó, amelynek a tanúsága szerint megérkezett Tusnádfürdőre, ahol szombat reggel a  XXX. Bálványosi Szabadegyetemen fog előadást tartani. Azzal fogadták, hogy az erdélyieknek 90 évig nem volt hazájuk, hanem csak szülőföldjük, de most Orbán Viktor és kormánya jóvoltából hazájuk is van.

Ezt pálinkával öblítették le, a miniszterelnök pedig megköszönte a kedves fogadtatást. A videó Erdély örök címmel jelent meg a Facebook-oldalán.

Ami a szombati beszédet illeti, a Népszava úgy tudja, a lassuló német gazdaság jelentette veszélyekről és az Európai Unió új vezetéséről fog szólni. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke augusztus 1-én Brüsszelben fogadja a magyar miniszterelnököt.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.