Orbán Viktor pénteken Párizsba utazik találkozni Emmanuel Macronnal

2019. október 8., 09:00

Szerző:

Párizsban tárgyal Emmanuel Macron francia államfővel Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken - írja internetes felületén a keddi Magyar Hírlap.

Az Élysée-palotában pénteken, 14 órakor tartandó munkaebédről a francia elnöki hivatal a honlapján számolt be. A találkozó tényét a lap érdeklődésére megerősítette Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Bár Emmanuel Macron korábban úgy nyilatkozott, egyetlen értéket sem vall magáénak, amelyet Orbán Viktor képvisel, az EU maratoni júniusi-júliusi csúcstalálkozóján a francia elnöknek a magyar kormányfővel karöltve sikerült kihúznia a szőnyeget a csúcsjelölti rendszer alól, és sikerült elérnie, hogy se Manfred Weber, se a szocialista Frans Timmermans ne lehessen az Európai Bizottság új elnöke.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.