Minden olasz várost telerakna új futballstadionokkal Orbán személyes hőse, Matteo Salvini belügyminiszter

A magyar kormányfő átragasztotta rá a stadionmániát.

2019. április 1., 17:15

Szerző:

Matteo Salvini olasz belügyminiszter kijelentette, minden városnak új stadionra van szüksége. Az olasz sportsajtóban ugyanis hetek óta téma, hogy az AC Milan és az Internazionale is szeretne kiköltözni a milánói San Siro Stadionból, és egy új arénát építtetnének Milánóban.

– Új stadionokra van szükség. Nemcsak Milánóban, hanem minden olasz városban. Ezt belügyminiszterként mondom

– nyilatkozta Salvini.

A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, már dolgoznak egy olyan törvény megalkotásán, ami gyorsabbá, könnyebbé és olcsóbbá teszi az új sportlétesítmények építését.

Hozzátette, a San Sirónak múzeumként és koncerthelyszínként kellene működnie a továbbiakban.

Matteo Salvini kifejezetten jó viszonyt ápol Orbán Viktorral, a magyar kormányfő egyszer a saját hősének nevezte a migránsok ellen keményen fellépő olasz minisztert, talán ezért is kapta el Orbántól a stadionépítési lázat. Salvini nemrég az Orbán-kormány családpolitikáját dicsérte, szerinte tanulni kell belőle. Az Európai Néppárttal szemben pedig megvédte a magyar miniszterelnököt. Salvini ugyanis abszurdnak nevezte a Fidesz néppárti felfüggesztését, véleménye szerint a magyar miniszterelnök népe jogait, jólétét, munkáját és biztonságát védi.

Orbán Viktor Milánóban
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).