Nyomtalanul eltűnt Kína leghíresebb színésznője, úgy vélik, a kommunista párt áll az eset mögött

2018. szeptember 17., 14:05

Szerző:

Mi lenne, ha egy nap Jennifer Lawrence még a vörös szőnyegen lépdelne, ám másnap nyomtalanul eltűnne minden platformról, mindenki szeme elől, szó nélkül? – teszi fel a költői kérdést a CNN, mikor Fan Bingbing eltűnéséről beszél, ugyanis a színésznő legalább akkora sztár hazájában, mint Lawrence nemzetközi szinten.

Fan Kína egyik legjobban fizetett, nemzteközileg is elismert színésze az X-Men filmek óta.

Arcával reklámoztak több tucat luxusterméket, plakátokról mosolygott, rendszeres vendége volt

és díjátadóknak. 2015-ben a Time magazin Kína leghíresebb színésznőjének nevezte. 

Fanról semmit sem lehet tudni június eleje óta, amikor a közösségi oldala alapján beteg gyerekeket látogatott meg egy tibeti kórházban.

Fan eltűnése előtt súlyos adócsalási vádakkal nézett szembe. A Global Times szerint ugyanis ő is jin-jangnak nevezett szerződést kötött filmjeire. Ez, a sok színész által alkalmazott praktika azt jelenti, hogy az adóbevallásnál leadandó szerződésben kevesebb pénz van feltüntetve mint egy másik, magánszerződésben. Ez az adócsalás egyik formája Kínában.

A valódi szerződést megszellőztető újságíró elnézést kért a színésznőtől és annak rajongóitól, de már késő volt, mert az állam megindította a vizsgálatot a kínai filmipar tagjai között.

Többen úgy vélik, a kínai kommunista párt Fannal akar majd példát statuálni, mivel a kínai celebeknek nagyon ügyelniük kellett arra, hogy semmi olyat ne tegyenek, ami a párt elveivel ellenkezne.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.