Videón, ahogy egy csapat férfi lapáttal és bottal veri egymást a Tesco parkolójában

2019. november 9., 13:44

Szerző:

A malackai (Malacky) Tesco parkolójában fényes nappal egymásnak esett egy csapat férfi csütörtök délután. Lapátokkal, botokkal ütötték és kergették egymást, de előkerült egy csákány is. A verekedés akkor sem ért véget, amikor az egyikük a földre zuhant és fekve maradt – írja a Parameter.sk.

Egy szemtanú videóra vette a történteket, ami a Záhori.sk Facebook-oldalán kezdett terjedni.

Michal Szeiff pozsonyi kerületi rendőrszóvivő közölte, hogy vizsgálják az esetet, testi sértés és garázdaság ügyében nyomoznak. Azt nem árulta el, hogy amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre, véget ért-e már a verekedés, és azt sem tudni egyelőre, hogy valakit őrizetbe vettek-e.

A Joj TV-nek a verekedés szemtanúi azt nyilatkozták, hogy helyi férfiak estek egymásnak ukránokkal. Az esetnek sérültjei is voltak. Alena Krčová mentőszóvivő elmondta, hogy délután négy körül kapták a riasztást, hogy egy férfi megsérült a fején, őt kórházba kellett szállítani. Néhány órával később egy másik férfi is sérülésekre panaszkodott, hozzá mentőt kellett hívni.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.