Nyolc embert lőttek le a német Hanauban, a feltételezett elkövetőt holtan találta a rendőrség

2020. február 20., 06:26

Szerző:

Nyolc embert lőttek le a Frankfurttól húsz kilométerre lévő Hanau városban két helyszínen is szerda este – közölte a német rendőrség. A támadásokban további öt ember súlyosan, illetve életveszélyesen megsebesült.

A két támadás egy-egy vízipipabárnál történt. Az első helyszín a városközpontban található, környékbeli tanúk nyolc-kilenc lövésről számoltak be. A Bild című lap információi szerint a kesselstadti vízipipabárnál egy támadó volt. Berontott a bárba, és lőni kezdett a bent lévőkre. Öt fiatal férfit és egy fiatal nőt ölt meg. Az áldozatok kurdok az újság szerint. A bár tulajdonosának fia úgy nyilatkozott a dpa hírügynökségnek, hogy az áldozatok közül ketten a vendéglátóhely alkalmazottai voltak, de mind az öt halálos áldozatot évek óta ismerte. Sem ő, sem az apja nem tartózkodott a bárban a támadáskor.

 

Egyelőre semmilyen hírforrás nem adott információt a támadások lehetséges okáról. A feltételezett tettes nyomába különleges egységek eredtek. A rendőrség hajnalban közölte, hogy

a feltételezett tettest holtan megtalálták az apja lakásában. A lakásban találtak egy kilencedik holttestet is, róla egyelőre nem közöltek információt. A rendőrség feltételezi, hogy más nem vett részt a támadásban.

 

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.