Nincs ügyvéd, aki védené Donald Trumpot

Az újabb alkotmányos vádeljáráshoz kéne az elnöknek pár ügyvéd, de csak elutasításba ütközik.

2021. január 15., 16:48

Szerző:

Nem tudja felállítani jogászcsapatát Donald Trump az ellene indított alkotmányos vádeljáráshoz, mert korábbi ügyvédjei nem vállalták a védelmét - írja a Bloombergre hivatkozva a 444.

Azok az ügyvédek, akik az első impeachment során védték Trumpot, most nemet mondtak a felkérésre, ugyanúgy, ahogy más korábbi ügyvédjei is. Egyikük privátban azt mondta, hogy védhetetlennek tartja, amit Trump tett.

„Nem lep meg különösebben, hogy azok a népszerű konzervatív ügyvédek, akikhez egy republikánus elnök normális esetben fordulhatna, most nem érdekeltek abban, hogy beszálljanak” - mondta a Bloombergnek Keith Whittington, a Princeton Egyetem politika professzora.

(444)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.