Nem segítettek, csak többen a mobiljukkal videózták a metrón, ahogy megrugdosnak egy idős nőt

Elképesztően tipikus eset New York-ból.

2019. március 24., 11:20

Szerző:

Néhány napja került fel a közösségi oldalakra az a március 10-én a new york-i metróban, mobiltelefonnal készített felvétel, amelyen egy brutális bántalmazás látható. A New York Times cikke szerint a felvételen a 36 éves Marc Gomez minden ok nélkül odamegy egy csendesen üldögélő, idős nőhöz, majd rugdosni kezdi.

Döbbenetes, de a videón az látszik, hogy nem csak a felvétel készítője, de többen is csak filmezik az egész jelenetet, ahelyett, hogy megpróbálnának segíteni a megtámadott nőn. A kamerázás pedig nem tántorítja vissza Gomezt, inkább folytatja azt, majd azt kiabálja, hogy a felvételt rakják fel egy olyan weboldalra (a nevét nem közöljük), ahol hasonló erőszakos jeleneteket osztanak meg a felhasználók. A nőt zúzódásokkal és sebekkel az arcán szállították kórházba.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.