Nem hallgatta ki az FBI a Brett Kavanaugh-t nemi erőszakkal vádoló áldozatot, Donald Trump inkább a fiatal férfiakat félti

2018. október 3., 09:12

Szerző:

Képtelenség megfelelő vizsgálatot indítani a szexuális erőszak ügyében anélkül, hogy kihallgatnák az áldozatot - írták Christine Blasey Ford ügyvédei az FBI igazgatójának, Christopher Wraynek. Az ügyvédek szerint már öt napja küldtek nekik számos, tanúkkal és interjúlehetőségekkel ellátott leveleket, de az FBI nem válaszol a megkeresésükre.

Nem véletlen a sietség, ugyanis egyes hírek szerint az FBI már e hét péntekre le is zárhatja a vizsgálatát. Így érthető, hogy az ügyvédek értetlenül állnak az előtt, hogy képviseltjüket még meg sem keresték a hatóságok.

Annyit tudni lehet, hogy Mark Judge-ot, Brett Kavanaugh gyerekkori barátját, és állítólagos tettestársát már kihallgatták a nyomozók. Az FBI beszélt a főbírójelölt volt Yale-es csoporttársával. Deborah Ramirez-szel, aki szintén azt állította, hogy Kavanaugh nemi szervét mutogatta neki.

Mindeközben Donald Trump kedden egyrészt kifejtette, mennyire félti a fiatal amerikai férfiakat. - Régen úgy volt, hogy ártatlan vagy, amíg bűnösséged be nem bizonyosodik. Ma fordítva van, bűnös vagy, amíg be nem bizonyítod ártatlanságodat. Nagyon ijesztő idők jönnek a fiatal férfiaknak - méltatlankodott az elnök, aki emellett kigúnyolta az áldozatot, anélkül, hogy nevén nevezte volna. - Harminchat éve történt...tudják, azt mondta, egy sört ivott... Megkérdezték, hogy jutott haza. Azt mondta, nem tudja. Megkérdezték, hogy jutott a buliba. Arra is azt mondta, nem emlékszik. Hol történt az eset, arra sem emlékezett. Nem tudom, nem tudom, nem tudom, válaszolta mindenre - mondta Trump egy Mississippiben tartott gyűlésen támogató közönsége ujjongása közepette.

Az amerikai elnök azt elfelejtette hozzátenni, hogy Ford a támadásra és annak elkövetőjére tisztán és pontosan emlékezett.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.