Nem akart disznóhúst és szeszt árulni, kirúgták a muszlimok boltosát

2017. december 5., 19:55

Szerző:

A halal, azaz az iszlám szabályai szerint előkészített élelmiszereket áruló párizsi szupermarket nem felelt meg a bérleti feltételnek, mely szerint „általános élelmiszerboltként” kellene működnie.

Az önkormányzat azzal érvelt a bezárás mellett, hogy a bolt nem szolgálja megfelelően a helyi közösség tagjait, mivel kínálatukban sem alkohol, sem sertéshús nem szerepel, és szinte kizárólag halal termékeket forgalmaznak – írja az The Independent nyomán a HVG.hu.

Fotó: Wikipédia

A bolt vezetője úgy nyilatkozott, hogy ez üzlet. Körbenéz, és azt a célcsoportot szolgálja ki, amelyet lát. A bíróság szerint azonban a bolt termékei „kirekesztők és nem a közjót szolgálták”, ezért elrendelték a bérleti szerződés felbontását, valamint a bérlő kilakoltatását.

A bolt vezetőjét ráadásul 4000 euró megfizetésére kötelezték a perköltség fejében.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.