Ne tanítsák a gyerekemet maszturbálni!

Az ENSZ illetékes szervezete az UNESCO újabb irányelveket készít elő, amely azt javasolja: korábban kezdjék el az iskolákban a szexuális felvilágosítást. Az Egyesült Államokban egyes konzervatív csoportok tiltakoznak az új irányelvek ellen.

2009. szeptember 4., 05:00

Minden olyan próbálkozás, amely csökkenti a nem kívánt terhességek, vagy a szexuális úton terjedő betegségek számát, támogatásra szorul - gondolnánk mi. Erre jutott az UNESCO is, amely az ENSZ oktatásért, tudományért és kultúráért felelős szervezete. Azok az új irányelvek, amelyeket most készítenek elő, azt javasolják a kormányoknak és az iskoláknak: kezdjék el korábban a gyerekek szexuális nevelését, hogy később, felnőtten érettebben és megfontoltabban dönthessenek. A szervezet ebben látja a HIV és nem kívánt terhesség társadalmi problémájának feloldását. Azt remélik: az intézkedések hatására visszaesik az évi 111 millió szexuális fertőzés a 10-től 24 éves fiatalok körében, illetve csökkenteni lehet a 15 és 19 év közti lányok abortuszszámát, ami évente globálisan 4 millió 400 ezer művi terhességmegszakítást jelent.

Az Egyesült Államokban hamar felfigyeltek az UNESCO tervezetére. Több konzervatív tudós is kritizálta a dokumentumot, mondván: túl korai öt és nyolc éves gyerekeknek szexuális felvilágosítást tartani, hiszen még nem tartják magukat sem szexualitással rendelkező személynek. Pedig a tervezet szerint a részletes oktatást csak 9 és 12 év között kapnák meg a tanulók; akkor is főleg arra koncentrálna a program, hogyan lehet elkerülni az abortuszt.

Az amerikai konzervatívok azonban rendkívül elutasítóak az abortusszal szemben és a teljes önmegtartóztatást tartják az egyetlen módszernek, hogy a fiatalok ne szedjenek össze semmit, vagy ne eshessenek teherbe. Emiatt aztán egyes evangélikus és konzervatív csoportok dühösen kritizálták az irányelveket. A Fox News-on augusztus végén azzal a címmel jelent megy egy hír, miszerint "Az UNESCO öt éveseknek azt akarja megtanítani, hogyan kell maszturbálni". Lifenews.com-on hasonló cím: "Az UNESCO Szexuális Felvilágosító Kampánya gyereknek reklámozza az abortuszt". A CNSNes-com-on: Az Egyesült Államok Pénzügyi Alapja által támogatott kampány támogatja, hogy 5-8 éves gyereket maszturbálni tanítsanak".

Az onanizálással kapcsolatos megszállottság azonban kissé eltúlzott: a 102 oldalas tervezet öt alkalommal említi a maszturbálást. Kétszer magyarázzák el a kisgyerekeknek, mi is az; a tanároknak itt megjegyzik: nem veszélyes, de egyedül kell csinálni". A másik három esetben már az idősebbeknek szól és arra hívja fel a figyelmet, hogy "nem okoz testi, vagy lelki zavart", illetve "gyakran ez az első szexuális élmény az életben".

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.