Újabb medvetámadás történt Romániában, az áldozatot az arcán sebesítette meg a nagyvad

2019. november 25., 15:57

Szerző:

Medvetámadás ért vasárnap egy papolci férfit, akit a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházba szállítottak - írja a Maszol a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) képviselőinek tájékoztatása alapján.

„Miután az 112-es sürgősségi hívószámra befutott a hívás, hogy medve támadt egy férfira Papolc-Csomakőrös (Chiuruş) környékén, a Ro-Alert rendszeren keresztül figyelmeztettük a lakosságot a veszélyre. A férfit a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházba szállították a mentők” – tájékoztatta a portált a katasztrófavédelem.

A férfi éppen a legelő állatokat felügyelt, amikor a támadás történt. A medve az arcán sebesítette meg a férfit, akinek körülbelül tíz centiméteres sérülést okozott.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.