Megölte a medve a nyárádmagyarósi jegyzőt, aki éppen a folyóparton horgászott

2019. október 14., 13:40

Szerző:

Horgászó emberrel végzett egy kétbocsos anyamedve a Kóródszentmártonhoz tartozó Vámosudvarhelyen. Az eset szombaton a késő esti órákban történt. Maros megyében idén ez az első alkalom, hogy embert ölt a medve – írja a Székelyhon.

A medvetámadás a Küküllő folyó partján, alig hatszáz méterre a településtől történt. Bartos Csaba, Kóródszentmárton alpolgármestere elmondta, hogy egy kétbocsos anyamedve átjött a Küküllőn, a bocsok 7-8 méterrel mögötte voltak, a horgász pedig közben az anya és a bocsok közé került. A vadászok szerint ezért támadhatta és ölte meg a férfit a vadállat.

Megpróbált elmenekülni, de nem sikerült neki.

Az áldozat már hosszú évek óta járt ugyanarra a helyre horgászni, szinte minden hétvégén ott volt. A lap megtudta, hogy a férfi a nyárádmagyarósi polgármesteri hivatal jegyzője, K. L. volt. A helyi  polgármesteri hivatalban ezt megerősítették.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.