Az iskolánál ólálkodott, kilőtték a medvét Csíkszeredában

2020. augusztus 24., 13:15

Szerző:

Egy medve fogta magát és egyenesen a csíkszeredai Márton Áron Kollégiumba ment. Kétszer is. A csendőrség el is zavarta, értelemszerűen ugyancsak kétszer.

A helyi hatóságok azonban megelégelték a kéretlen viziteket, és kérelmezték a kilövési engedélyt a környezetvédelmi minisztériumtól, amely rá is bólintott, és a szombatról vasárnapra virradó éjszakán kilőtték az állatot.

Jóformán ki sem hült a fenevead teteme, hétfőn hajnalban közölte a helyi csendőrség, hogy egy újabb medvét észlelt egy polgár a városközpontban. Ez az állat a közeli park irányába tartott.

A csendőrök azonnal kiszálltak a helyszínre, majd a rendőrökkel együtt az egész környéket átfésülték, de nem bukkantak a medve nyomára.

A rendfenntartók az egész várost átvizsgálták, de a jelek szerint a nagyvad addigra visszatért az erdőbe – írta a kolozsvári Főtér.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.