Majdnem duplájára növelte népszerűségét Orbán Viktor legjobb olasz barátjának pártja

2018. szeptember 4., 14:31

Szerző:

Olaszországban a Matteo Salvini vezette Liga népszerűsége megelőzte a másik kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom támogatottságát (M5S) az olasz sajtóban kedden ismertetett közvélemény-kutatások szerint. 

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a Liga támogatottsága 32,2 százalékos. Az M5S 28,3 százalékon áll. A két olasz kormánypártot együttesen így az olaszok 60,5 százaléka támogatja. 

Három hónappal a két párt által alakított kormány hivatalba lépése után ismét módosult a Liga és az M5S közötti erőviszony. A Liga a márciusi parlamenti választásokon 17,4 százalékot tudott elérni, az M5S 32,7-et. Azóta a Liga támogatottsága fokozatosan erősödött, és utolérte az M5S-ét. Az utóbbi hetekben a Liga egyszer már megelőzte az M5S-t, most ezt az előnyét tovább erősítette – írja az MTI.

Orbán Viktor augusztus 28-án Milánóban találkozott Matteo Salvinivel, akit a hősének nevezett, mivel ő az első mediterrán politikus, aki meg akarja állítani a migránsokat, és ebben Magyarország támogatja. 

    

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.