Londonban három robbanószerkezetet találtak, a KKM óvatosságra intette az ott tartózkodó magyarokat

2019. március 6., 14:26

Szerző:

Kedden este három kisebb, házi készítésű robbanószerkezetet találtak Londonban a Heathrow és a London City repülőtéren, valamint a Waterloo vasútállomáson. A pokolgépeket A4-es borítékba rejtették, tűzszerészek hatástalanították őket.

The Telegraph azt írja, hogy a borítékokon ír bélyeg volt, és mindhármat Dublinból küldhették. A lap értesülései szerint még nem közölték, hogy ki vagy milyen szervezet áll az akció mögött, a rendőrség nyomoz az ügyben.

A Heathrown elhelyezett csomagot valaki kibontotta, az kigyulladt, de személyi sérülés nem történt. A rendőrség felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy máshol is elhelyezhettek csomagokat az elkövetők, bár a három borítékon kívül mást nem találtak. Ezért arra kérték, hogy ha valaki gyanús csomagot talál, azt azonnal jelentse, illetve mindenki közlekedjen fokozott figyelemmel a forgalmasabb közlekedési pontokon. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium is fokozott körültekintést kér a Londonban tartózkodó magyaroktól.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.