Leszavazta a máltai újságíró-gyilkosság nemzetközi kivizsgálását a Fidesz

2019. június 28., 08:46

Szerző:

A 47 országot tömörítő Európa Tanácson bocsátották szavazásra csütörtökön, hogy induljon-e nemzetközi vizsgálat a Máltán meggyilkolt Daphne Caruana Galizia ügyében, aki a helyi korrupciós ügyekről cikkezett. A vizsgálat megindítását 72 igen, 18 nem, 3 tartózkodás mellett végül támogatta a nemzetközi testület.

Azonban nem támogatta a vizsgálatot négy fideszes küldött, Németh Zsolt, Csöbör Katalin, Tilki Attila és Nacsa Lőrinc.

Szintén elutasította a vizsgálatot egy szocialista ciprusi, négy erdoganista török és hat azeri kormánypárti küldött. A Fidesz semmilyen indoklást nem adott a döntésre.

A vizsgálóbizottságra azért van szükség, mert a máltai Muscat miniszterelnök a vélemények szerint nem biztosította a gyilkosság független kivizsgálását. Az újságíró családja szerint azonban az ET döntése érdemi lépés az igazság felé.

Daphne Caruana Galizia egyébként Muscat érdekköreinek korrupciós ügyeivel foglalkozott. A nőt az autójában gyilkolták meg, majd felgyújtották 2017 októberében.

 

via 444, 24.hu

2024. április 24., 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.