Lelőtt vadkecskével pózolt az amerikai riporter, Skócia irgalmatlanul kiakadt

2018. október 25., 08:46

Szerző:

A vadászati törvény módosításán gondolkodnak a skótok, miután egy amerikai vadász és riporter egy lelőtt vadkecskével és más elejtett állatokkal pózolt mosolyogva Islay szigetén.

Fotó: Twitter

Larysa Switlyk, a kanadai Wild TV munkatársa a Twitteren azt írta a kossal készült kép alá: „Gyönyörű vadkecske az Islay szigeten. Milyen szórakoztató vadászat volt. Az állatok a sziklák csúcsán élnek és könnyen rejtőzködnek. Két kemény napig vadásztunk rájuk és végül sikerült egy tökéletes lövéssel leteríteni.”

Switlyk és kollégája a koson kívül egy elejtett gímszarvassal is pózolt. A twitterezők, állatvédő szervezetek nem csak kommenteltek, de megkeresték a skót hatóságokat, hogy legyen egy határa a hobbivadászatnak az érintett szigetcsoporton, a Hebridákon. Michael Russel skót parlamenti képviselő az eset után azt mondta, be fog nyújtani egy javaslatot a vadászati törvény szigorításáról. Nicola Sturgeon miniszterelnök ígéretet is tett, hogy kivizsgálja az esetet és megfontolja a törvénymódosítást, mivel teljesen érthető az emberek felháborodása az állatok trófeagyűjtési céllal való legyilkolása miatt.

Bár az Egyesült Királyságban ma már inkább csak akkor vadásznak, ha egy-egy területen a túlszaporulat ezt szükségessé teszi, a trófeagyűjtögetés nem jellemző a szigetországra. Az amerikai elnök, Donald Trump fiait is keményen bírálták Zimbabweban egy lelőtt elefánttal fotózkodtak.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.