Legkevesebb 43 ember, köztük 17 gyermek és 12 nő meghalt az Iszlám Állam szíriai bombázásában

2018. november 17., 18:33

Szerző:

Legkevesebb 43 ember, többségében civil vesztette életét szombatra virradóra az Iszlám Állam terrorszervezet uralta kelet-szíriai Hadzsin térségben az amerikai vezetésű terrorellenes koalíció bombázásában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat és SANA szíriai hírügynökség.

Rámi Abdurrahmán, a Központ vezetője szerint a légi támadás egy kistelepülést ért az iraki határ közelében fekvő Hadzsin városa közelében.

A halálos áldozatok között 17 gyermek és 12 nő is volt.

Az egyelőre nem világos, hogy a bombázásban életüket vesztett férfiak civilek voltak-e, vagy a terrorszervezethez tartoztak. A Washington vezette terrorellenes szövetség egyelőre nem reagált megkeresésekre. 

Az Egyesült Államok támogatta, Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, kurd vezetésű milíciaszövetség szeptemberben indított nagyszabású offenzívát Deir-ez-Zór kelet-szíriai tartomány területén a dzsihadisták kiűzésére. Az Iszlám Állam, amely egykor kiterjedt területeket ellenőrzött Szíriában, mára csak két kisebb térséget ellenőriz: egyet keleten és egy másikat az ország déli sivatagos felében.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.