A halottait látogatta meg Lajkó Félix, közben ellopták a 160 milliós hegedűjét

2019. november 4., 12:24

Szerző:

Pénteken a déli órákban a szerbiai Péterrévén, a temető melletti utcában kirabolták Lajkó Félix hegedűművészt  írja a vajdasági Magyar Szó. 

A világhírű zenész családjával hozzátartozói sírjához látogatott el a faluba, ezalatt valaki kilopta az autójából  a nagy értékű hegedűt. A rablást azonnal jelentették a rendőrségnek. A hegedűvirtuóz a lap kérdéseire nem válaszolt a nyomozás érdekében, de azt elmondta, hogy többektől is hallotta: a temetők környékén másokat is megloptak. Lajkó mindenesetre bízik a rendőrségben, és hogy a hegedű előkerül majd.

Fotó: Youtube

A belgrádi szerb média szerint az 1800-as években készült hegedű értéke félmillió euró. A Domenico Montano márkájú hangszer igen ritka.

(A Hírklikk nyomán)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.