Különgéppel mentik a Marokkóban rekedt magyarokat, 146-an jöhetnek haza

2020. március 18., 09:42

Szerző:

„...Telefonon egyeztettem marokkói külügyminiszter kollégámmal, akivel sikerült megállapodnunk abban, hogy a repülőgép csütörtök reggelre leszállási engedélyt kap Marrákesben, így még a marokkói légtér teljes lezárása előtt haza tudja hozni az ott rekedt magyarokat” – jelentette be hivatalos oldalán Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter azt közölte, az ő hazautazásuk semmilyen más módon nem lehetséges, ezért küld értük különgépet a magyar kormány. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a menetrend szerinti légi közlekedés lehetőségei egyre szűkülnek. „Ezért tisztelettel arra kérek minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó honfitársunkat, hogy haladéktalanul intézkedjenek hazautazásukról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetleníthetik azt”. – zárta Szijjártó Péter. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.