Száz óra közmunkára ítélték az ipolysági fiatalt, aki náci jelképekkel teletetoválva ment be a rendőrségre

2019. július 15., 10:57

Szerző:

Szélsőséges szimbólumokat ábrázoló tetoválásért 100 óra közérdekű munkára ítélte a szlovákiai Specializált Büntető Bíróság Matej Uhrík 21 éves ipolysági (Sahy) fiatalt. Mivel peren kívüli megegyezésről volt szó, így az ítélet jogerős.

A fiatal tavaly augusztusban egy rövid ujjú trikóban ment be a lévai közlekedésrendészetre, ekkor vették észre, hogy jól látható helyen, a jobb kezének középső ujján, a bal alkarján és a jobb vállán náci szimbólumokat ábrázoló tetoválások voltak. Ezeket a szimbólumokat az SS használta.

Matej Uhrík tetoválása az alapvető emberi és szabadságjogok elnyomására törekvő csoportok iránti szimpátiájának megnyilvánulásaként minősíthető, ami pedig bűntény. A férfi a bíróság előtt sajnálta a történteket – írta a Parameter

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.